گواردیولا به دو دلیل سیتی را انتخاب کرد
وقتی مارتی پرارنائو در سال 2013 ایده نوشتن کتاب محرمانه پپ به ذهنش رسید، تصور نمی کرد این فرصت را پیدا کند تا یک فصل تمام در کنار یکی از موفق ترین مربیان سال های اخیر دنیای فوتبال سپری کند.
|
به گزارش "ورزش سه"، پپ گواردیولا در ژانویه 2013 به عنوان جانشین یوپ هاینکس معرفی شد و چند ماه بعد، وقتی او راهی مونیخ شد، پرارنائو نیز به سابنر اشتراسه رفت تا شاهد و راوی یک فصل ویژه برای هواداران این مربی اسپانیایی باشد.
گواردیولا چند روز دیگر به طور رسمی اولین فصل حضورش در لیگ برتر را با منچسترسیتی سپری خواهد کرد و به همین بهانه، گفتگویی داشتیم با پرارنائو و با او در مورد تجربه یک سال حضور در کنار پپ صحبت کردیم:
ابتدا در مورد ایده کتاب صحبت کنیم؛ اینکه چنین کتابی بنویسید، چطور شکل گرفت و چگونه گواردیولا را متقاعد کردید این پیشنهاد را بپذیرد. به ویژه در فصلی پرچالش که او برای اولین بار در خارج از اسپانیا مربیگری می کرد.
من گواردیولا را نمی شناختم اما از طریق یک دوست، مانل استیارته (دستیار شخصی گواردیولا) پیشنهاد نوشتن کتابی در مورد اولین سال حضور او در بایرن را مطرح کردم و خودم هم غافلگیر شدم که او این پیشنهاد را پذیرفت. پپ تنها یک درخواست داشت؛ اینکه من در مورد آنچه می بینم (تمرینات و تاکتیک ها) قبل از انتشار کتاب چیزی نگویم. او حتی از من نخواست که قبل از انتشار کتاب آن را بخواند.
در نوشتن کتاب چقدر دست تان باز بود؟ آیا چیزی بود که گواردیولا از شما بخواهد که در مورد آن ننویسید؟
من در نوشتن چیزهایی که آن فصل در بایرن میدیدم، کاملاً آزاد بودم. گواردیولا از من نخواست که در مورد چیزی ننویسم یا اینکه بخواهد در مورد موضوعی با لحن ملایم ترین نوشته شود. هیچ مشکلی وجود نداشت. من آزادی کامل داشتم.
در طول آن دوره که در مونیخ حضور داشتید آیا موضوع کاملاً جدیدی در مورد شخصیت گواردیولا متوجه شدید که شما را شگفت زده کرده باشد؟
همانطور که گفتم من از قبل آشنایی نزدیکی با گواردیولا نداشتم. بنابراین از خیلی چیزها در مورد او تعجب کردم اما آنچه که بیش از همه من را شگفت زده کرد، شخصیت کاری او بود. گواردیولا در تمام طول روز و بدون وقفه کار می کرد و این در تمام طول هفته ادامه داشت یک جنبه مهم دیگر از شخصیت او این است که انسان بسیار خوبی است و داشتن این ویژگی در دنیای فوتبال دشوار است.
همانطور که در کتاب تان اشاره کردید بسیاری از اینکه گواردیولا بایرن مونیخ را انتخاب کرد متعجب شدند؛ در حالی که او در همان زمان هم پیشنهاد هایی از لیگ برتر داشت. فکر می کنید که او به این دلیل بایرن انتخاب کرد که در اولین تجربه خارجی اش یک چالش آسان تر داشته باشد؟
بسیاری معتقدند که بدون قهرمانی در چمپیونزلیگ، دوره سه ساله گواردیولا در بایرن بی حاصل بوده است. آیا با این نظر موافق هستید؟
جایی در کتاب تان نوشتید که گواردیولا بعد از تماشای دیدار منچستر یونایتد- شالکه در نیمه نهایی چمپیونزلیگ سال 2011، به مانل استیارته گفت دوست دارد روزی در الدترافورد مربیگری کند. او این فرصت را داشت اما منچسترسیتی را انتخاب کرد. به نظر شما چرا چنین انتخابی انجام داد؟
کریستیان سایفرت، مدیر اجرایی بوندس لیگا، در اولین روزهای حضور گواردیولا در بایرن گفته بود همه ی ما به پپ به چشم یک فرستاده آسمانی نگاه می کنیم؛ کسی که حضورش در بوندس لیگا به سود همه خواهد بود. بعد از سه سال و حالا که گواردیولا از بایرن جدا شده ارزیابی شما در مورد تاثیر او بر فوتبال آلمان چیست. آیا به اندازه که سایفرت پیش بینی کرده بود تاثیر داشت؟
زمانی که گواردیولا در بارسا بود گفته بود روزی که ببینم برق اشتیاق از چشم بازیکنانم رفته، می فهمم که دیگر باید باشگاه را ترک کنم. فکر می کنید این دلیل جدایی او از بایرن بود؟
شما در کتاب تان در مورد رابطه نه چندان دوستانه گواردیولا با روسای بارسا یعنی لاپورتا و ساندرو روسل نوشتید. آیا در رابطه با مدیران بایرن هم مشکلی وجود داشت که رسانه ای نشده بود؟
در یک سالی که در مونیخ بودید، ارتباط تان با بازیکنان بایرن مونیخ چگونه بود. می توانید ماجرایی را تعریف کنید که در کتاب نیامده است.
در فصول اخیر تیم های قهرمان لیگ برتر شدند که فوتبال ری اکتیو انجام دادند مانند چلسی و لستر سیتی. فکر می کنید گواردیولا می تواند با سبک مورد علاقه اش و شعار همیشگی اش که "حمله، حمله و حمله" است با منچستر سیتی به قهرمانی برسد؟
فکر می کنم برای اینکه نظرات او در بین بازیکنان منچسترسیتی کاملا جا بیفتد، بیش از یک سال زمان نیاز است. او همیشه تلاش می کنند تا فوتبالی هجومی ارائه دهند و این در ابتدا دشوار خواهد بود. آنها باید بازی های زیادی انجام دهند تا به آنچه گواردیولا می خواهد برسند و پس از آن به جام برسند. |